zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Kunstgeschiedeniscursus 'Vrouwen in beeld' van Maria Driessen

Op dit moment is het werk van Louise Bourgeois en Niki de Saint Phalle te zien in Nederland. Zij zijn beiden grootheden in de wereld van de beeldende kunst. Zo waren eerder dit jaar ook exposities van Charlotte van Pallandt en Joanna Vasconcelos te zien in de Fundatie in Zwolle en de Kunsthal in Rotterdam. Deze vrouwen hebben naam gemaakt en daar heeft de kwaliteit van hun werk voor een belangrijk deel aan bij gedragen.

Er zijn echter veel meer vrouwen actief geweest in de geschiedenis van de beeldhouwkunst en van velen zijn de namen in de vergetelheid geraakt. We vinden ze niet terug in de annalen van de kunstgeschiedenis. Hoe is dit te verklaren? Hebben de kunstenaressen hier zelf een aandeel in, zijn er andere factoren in het spel of is het een combinatie van beiden?

In de cursus wordt gekeken naar de geschiedenis van de vrouw als beeldhouwer. Wanneer begon dat, wie waren de pioniers en hoe was de reactie van de omgeving?

De cursus is inhoudelijk zeer de moeite waard en levert een aantal bijzondere wetenswaardigheden op. En eindelijk krijgen de vrouwen en hun beelden de aandacht die zij verdienen.

Praktische informatie:

De cursus is voor vijf weken op dinsdagavond van 19:30-21:30 uur. De dinsdag zijn 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari en 18 februari 2020. De kosten van de gehele cursus zijn €95 per persoon. Vrienden en vrijwilligers krijgen korting en betalen slechts  €85. U kunt uw ticket voor de cursus aanschaffen door hier te klikken. Nu komt u op een site terecht, klik hier op de groene knop genaamd ‘Tickets’ rechts in uw scherm. Selecteer of u Vriend of vrijwilliger van het museum bent of een reguliere cursist. Vervolgens kunt u op de oranje knop ‘Bestellen’ klikken rechts onderaan de pagina. Nu gaat u door naar het betaalscherm, reken af met uw bank en u ontvangt vervolgens uw ticket in de mail. Wanneer u vragen heeft over ons nieuwe ticketsysteem of u uzelf liever telefonisch aan wilt melden, kunt u ons altijd bellen op 0543-515400.

 

Afbeelding: Louise Bourgeouis, Maman, 1999, voor het Guggenheim museum in Bilbao Spanje.

←terug naar overzicht