zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Kunstgeschiedeniscursus

Vanaf 22 september worden er meerdere kunstgeschiedeniscursussen gegeven in Villa Mondriaan. De cursussen worden gegeven door Maria Driessen, oprichtster van het kunstgeschiedenisinstituut Mariedusart. Haar stijl van lesgeven is persoonlijk en enthousiasmerend, en de cursussen zijn zowel voor beginners als gevorderden interessant.
Wilt u zich aanmelden voor een cursus? Stuur dan een mailtje naar info@villamondriaan.nl.

Natuurlijk ingelijst!
Het landschap als thema in de schilderkunst

Van de Hollandse polder tot aan de Italiaanse Rivièra: landschappen fascineren schilders door de eeuwen heen. Toch valt er nog steeds veel te leren over dit bekende thema. Wist u bijvoorbeeld dat Claude Monet urenlang kon wachten op het juiste licht? En dat het grootste schilderij van Nederland, Panorama Mesdag, ook een landschapsschilderij is? Ontdek in deze cursus de wonderen van de landschapsschilderkunst!

Cursusdata: 22 september, 29 september, 6 oktober, 13 oktober en 20 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.
Prijs: €95,- (excl. excursiekosten)

Voor het oog van de camera
Fotografie in de 20e en 21e eeuw

Iedereen kan het en iedereen doet het op alle momenten van de dag: foto’s maken. Als kunstuiting heeft fotografie echter een lange weg moeten afleggen. Hoe is fotografie kunst geworden? En hoe heeft het medium zich over de jaren heen ontwikkeld tot een onvervangbaar medium?

Cursusdata: 12 januari, 19 januari, 26 januari, 2 februari en 9 februari van 19.30 tot 21.30 uur.
Prijs: €95,- (excl. excursiekosten)

De Stijl: Een Nederlands antwoord op de moderne tijd
Als een van de oprichters stond Piet Mondriaan aan de wieg van een van de belangrijkste kunstbewegingen van Nederland: De Stijl. Samen met kunstenaars als Theo van Doesburg, Gerrit Rietveld en Bart van der Leck wilde Mondriaan met de Stijl door de radicale hervorming van de kunst de samenleving verbeteren. Verken in deze cursus de geheimen van deze fascinerende kunstgroep!

Cursusdata: 12 april, 19 april, 3 mei, 10 mei en 17 mei van 19.30 tot 21.30 uur.
Prijs: €95,- (excl. excursiekosten)

cheap nike air max 90

←terug naar overzicht