zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Dutch Design: Raw Color (3 februari t/m 30 april)

De designstudio Raw Color uit Eindhoven opent het Arco-paviljoen op 3 februari met de installatie Chromatology. Raw Color heeft zich voor het hele paviljoen laten inspireren door het vroege Winterswijkse werk van Piet Mondriaan. Chromatology bestaat uit papierversnipperaars die verbonden zijn met sensoren. Met papiersnippers wordt geleidelijk een kleurrijk kunstwerk in natuurlijke kleuren opgebouwd. De bezoeker bepaalt hoe het kunstwerk eruit komt te zien. Iedere beweging langs de installatie wordt namelijk opgepikt door sensoren die de versnipperaars activeren. Hierdoor ontstaan kleurrijke snippers die doen denken aan vallende bladeren in de Winterswijkse natuur. De kleuren die Mondriaan gebruikte om Winterswijk en omgeving te schilderen komen terug in de rollen papier van de installatie, de wanden van het paviljoen en de sfeervolle foto’s van Winterswijkse bossen van Mike Roelofs.    

Noot: Bij dit artikel is een afbeelding van Chromatology gebruikt uit een eerdere tentoonstelling. In Villa Mondriaan zal Chromatology te zien zijn in kleuren die Piet Mondriaan gebruikte om Winterswijk te schilderen.

 

Het Arco-Paviljoen

Ter ere van de 100ste verjaardag van De Stijl toont Villa Mondriaan het hele jaar Dutch Design in het Arco-paviljoen. Nederland heeft een lange en rijke traditie aan baanbrekende ontwerpen, wereldwijd bekend onder de noemer Dutch Design. De drang om het oude te veranderen met een nieuwe beeldtaal komt voort uit de innovatie van De Stijl.

Dutch Design in Villa Mondriaan wordt mede mogelijk gemaakt door Arco, een innovatieve Winterswijkse meubelfabriek met een lange geschiedenis. Arco ontwerpt, ontwikkelt en produceert eigentijdse design van Winterswijkse bodem.

air max 90 essential sale

←terug naar overzicht