zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Artistieke yoga tussen de schilderijen

Yoga was voor de kunstenaar Piet Mondriaan een spirituele bezigheid. De kunstenaar verdiept zich in yoga. Op het strand van de Zeeuwse badplaats Domburg doet hij graag aan yoga en wordt hij zo door Charley Toorop gesignaleerd in Boeddha-houding. Daarom organiseert Villa Mondriaan dit jaar voor de tweede keer yoga tussen de schilderijen.

Tevens opende dit najaar de nieuwe tentoonstelling ‘Het Spirituele Pad’ in museum Villa Mondriaan. Geloof heeft een grote invloed gehad op Mondriaans leven en kunst. Mondriaan groeide op met het streng christelijke gedachtegoed van zijn vader, maar koos zelf uiteindelijk een meer spirituele levensweg met yoga, meditatie en vegetarisme. In de tentoonstelling staat de religieuze zoektocht van Mondriaan centraal.

Oud-museumdirecteur én yogadocent Maaike Kool verzorgt op 15 november twee yogalessen tussen de schilderijen. Maaike Kool heeft het museumleven ingewisseld voor een leven gewijd aan yoga. Tijdens de avond in Villa Mondriaan brengt zij haar nieuwe baan terug in de omgeving van haar oude baan. De lessen op 15 november vinden plaats van 19:00 tot 19:50 en van 20:00 tot 21:00 uur.

Datum: donderdag 15 november om 19:00 tot 19:50 en 20:00 tot 21:00
Kosten: €10,-, €7,50 voor Vrienden van Villa Mondriaan, te betalen aan de kassa op de dag zelf
Reserveren verplicht via info@villamondriaan.nl.
 

Foto: Piet Mondriaan, Lente 1909. Foto door Alfred Waldenburg © RKD

cheap nike free run 5.0

←terug naar overzicht