zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Agenda

21 september 2018 t/m 3 maart 2019
Tentoonstelling: Het Spirituele Pad

  
In samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag presenteert museum Villa Mondriaan van 21 september 2018 tot en met 3 maart 2019 de tentoonstelling ‘Het Spirituele Pad’. In de najaarstentoonstelling staat de religieuze zoektocht van Mondriaan centraal. De religie en filosofieën waarmee de kunstenaar in aanraking is gekomen, zijn van groot belang geweest voor Mondriaans zoektocht naar abstractie. Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, is gastconservator van deze tentoonstelling.

Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

 

Open atelier: koopzondag


Elke koopzondag opent museum Villa Mondriaan de deuren van haar atelier, waar kinderen gratis mogen komen knutselen. Op 30 september staat de knutselactiviteit op koopzondag in het teken van onze nieuwe tentoonstelling ‘Het Spirituele Pad’. In deze tentoonstelling staat de grote invloed van het geloof op Mondriaans leven en kunst centraal.

Kijk hier voor meer informatie over deze koopzondag. 

 

Dinsdag 25 september, 2 oktober, 9 oktober, 16 oktober en 23 oktober
Kunstgeschiedeniscursus 'Het Spirituele Pad' (Vol)


Vanaf 25 september start er weer een nieuwe kunstgeschiedeniscursus door Maria Driessen in museum Villa Mondriaan. De cursus focust op de spirituele invloeden op het werk van bekende kunstenaars vanaf de tweede helft van de 19e eeuw tot aan vandaag. Aan de hand van werken van kunstenaars als Paul Gauguin, Gustave Moreau en Odilon Redon legt Maria de spirituele kunst uit. Het spirituele werk van Mondriaan wordt in deze cursus uiteraard ook niet overgeslagen. Kijk hier voor meer informatie over de curus.

 

Zondag 30 september
Vriendenuitje: Naar zee met Villa Mondriaan (Vol)

Op zondag 30 september organiseert museum Villa Mondriaan een excursie naar Den Haag. Museum Villa Mondriaan neemt zijn Vrienden en andere geïnteresseerden mee naar het Gemeentemuseum Den Haag, het strand en museum Beelden aan Zee. Kijk hier voor meer informatie over het Vriendenuitje.   

 

 

Zondag 11 november: 15:00 uur
Lezing over Mondriaans Spirituele pad 


Op zondag 11 november geeft Jacqueline van Paaschen, kunsthistorica en schrijfster van het boek ‘Mondriaan en Steiner - Wegen naar Nieuwe Beelding’, een lezing in museum Villa Mondriaan te Winterswijk. In het boek belicht Van Paaschen de spirituele stromingen waarvoor Mondriaan zich interesseerde. De esoterie was richtingbepalend voor zijn carrière als kunstenaar.

De lezing sluit aan bij de tentoonstelling ‘Het Spirituele Pad’, te zien in museum Villa Mondriaan van 21 september 2018 tot en met 3 maart 2019. Kosten voor de lezing bedragen €10,- (€7,50 voor Vrienden van Villa Mondriaan). U kunt per e-mail voor de lezing reserveren via info@villamondriaan.nl