zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Agenda

21 september 2018 t/m 3 maart 2019
Tentoonstelling: Het Spirituele Pad

  
In samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag presenteert museum Villa Mondriaan van 21 september 2018 tot en met 3 maart 2019 de tentoonstelling ‘Het Spirituele Pad’. In de najaarstentoonstelling staat de religieuze zoektocht van Mondriaan centraal. De religie en filosofieën waarmee de kunstenaar in aanraking is gekomen, zijn van groot belang geweest voor Mondriaans zoektocht naar abstractie. Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, is gastconservator van deze tentoonstelling.

Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

 

Donderdag 15 november: 19:00 tot 19:50 en 20:00 tot 21:00
Artistieke yoga tussen de schilderijen 


Yoga was voor de kunstenaar Piet Mondriaan een spirituele bezigheid. De kunstenaar verdiept zich in yoga. Op het strand van de Zeeuwse badplaats Domburg doet hij graag aan yoga en wordt hij zo door Charley Toorop gesignaleerd in Boeddha-houding. Daarom organiseert Villa Mondriaan dit jaar voor de tweede keer yoga tussen de schilderijen.

Oud-museumdirecteur én yogadocent Maaike Kool verzorgt op 15 november twee yogalessen tussen de schilderijen. Maaike Kool heeft het museumleven ingewisseld voor een leven gewijd aan yoga. Tijdens de avond in Villa Mondriaan brengt zij haar nieuwe baan terug in de omgeving van haar oude baan. De lessen op 15 november vinden plaats van 19:00 tot 19:50 en van 20:00 tot 21:00 uur. Reserveren verplicht via info@villamondriaan.nl. Klik hier voor meer informatie. 

 

Zondag 25 november: 11:00 tot 13:00
Open atelier: Het bloemenvaasje van Mondriaan


Om in deze donkere tijden het huis op te fleuren, mogen kinderen deze koopzondag in museum Villa Mondriaan zelf een eigen bloemenvaas knutselen. De kleine chrysant in het schilderij van Mondriaan zou er namelijk niet zo stralend uitzien zonder de hulp van een bloemenvaasje. Ontwerp en creëer daarna je eigen bloemen om in je Mondriaanvaas mee naar huis te nemen. Klik hier voor meer informatie.