nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 – 17:00 uur

Aan het woord: junior-directeur educatie Jana Roovers

19 mrt 2021

Het museum is dicht, maar achter de schermen wordt er natuurlijk gewoon doorgewerkt! Ondanks dat we even geen bezoekers kunnen ontvangen, is er nog genoeg te doen. Vandaag geeft onze junior-directeur Jana een inkijkje in haar dagelijkse bezigheden.

“Als kunsteducator werkzaam voor het museum vervul je de rol van intermediair tussen getoonde kunstwerken en het publiek. Maar wat blijft er van deze taak over als juist die doelgroep het museum niet kan bezoeken? Dan zoek je naar nieuwe manieren om kennis van én over kunst te delen! Sommige evenementen die al jaren plaatsvinden, worden in een andere vorm gegoten. Zo hebben leerlingen van het Gerrit Komrij College digitaal les gekregen vanuit het museum en kunnen de vrijwilligers deelnemen aan een quiz die vanuit het museum wordt uitgezonden. Ik vind het heel inspirerend om te zien dat het museum echt een plek is van ontmoeting, zelfs nu we niet open zijn. Naast dergelijke activiteiten zal ook het onderhouden van (lokale) samenwerkingen bovenaan het lijstje blijven staan. Voor het herzien van bestaande activiteiten is nu meer tijd. Momenteel ben ik bezig met het maken van het visiedocument: de Koers-Kunsteducatie. Het document zal gelden als een drager voor alle bestaande projecten. Het museum heeft een vernieuwende visie op kunsteducatie, dit zal doorklinken in het document. Alle voorbereidingen zijn getroffen om, bij opening, bezoekers een onvergetelijke ervaring te garanderen. De leuke doe-boekjes die zijn ontwikkeld voor de nieuwe tentoonstellingen liggen al klaar. Hopelijk kunnen jullie, net zoals ik, niet wachten totdat het museum weer open mag!”

Heb je een vraag aan Jana of wil je meer weten over onze educatieprogramma’s? Je kunt haar per mail bereiken via educatie@villamondriaan.nl.

Terug naar overzicht