nl
nl de en
Geopend | Dinsdag t/m zondag | 11:00 uur tot 17:00 uur
Tickets kopen

 Leskist

Ga samen met een museumdocent op pad in het museum met een kist vol beelden, muziek en een dobbelsteen! Door het uitvoeren van vier verschillende opdrachten leer je het werk van de beroemde kunstenaar Piet Mondriaan en het museum kennen.

We beginnen de rondleiding in de glazen gang van Museum Villa Mondriaan met een introductie over het museum en kunstenaar Piet Mondriaan.
Na de introductie gaan we naar de museumzaal met vroege werken van Mondriaan. Elke leerling krijgt hier een foto van een landschap in Winterswijk en/of omgeving. Bij welk schilderij past de foto? Je kunt kijken naar kleuren, compositie, vormen, etc. Er is geen goed of fout.
Daarna gaan we in dezelfde museumzaal symbolen ontdekken in het bijzondere werk “Uw woord is de waarheid”. Welke symbolen zien we en wat betekenen ze?
Om meer in te zoomen op de schilderijen gaan we dobbelen met een speciale dobbelsteen. Op deze dobbelsteen staan namelijk kunstbegrippen. Hiermee gaan we gooien en de schilderijen bespreken.
Waarom horen we geen muziek in een museum? We gaan kijken wat voor invloed muziek heeft op hoe we naar een schilderij kijken.

Terug naar overzicht