nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 – 17:00 uur

Creatieve workshops door Villa Mondriaan op erfgoedfestival ‘Appeltje voor de dorst’

Op zondag 24 september is het zover: het bijzondere Sniederhuisje wordt tijdens het festival ‘Appeltje voor de dorst’ eenmalig omgetoverd tot het decor voor schilderworkshops en collageworkshops. Schilder net als de wereldberoemde Piet Mondriaan het Achterhoekse landschap. Onder leiding van beeldend kunstenaar Kristie Legters zijn er 3 workshopsrondes te kiezen die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Aanmelden kan ter plekke tot 5 minuten voor aanvang van de workshop.

Workshopronde 1 | 11.30-12.30

Heb jij altijd al willen schilderen zoals Mondriaan? En heb je nog een lege plek aan de muur thuis? Kom dan, net als Piet Mondriaan een doorkijkje schilderen (op A4-formaat triplex), geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het werk dat je maakt mag mee naar huis. Vergeet niet om een plastic tas mee te nemen waar het kunstwerk in terug kan.

Workshopronde 2 | 13.30-15.00

Collagekunst met een replica van een vroege Mondriaan, workshop vanaf 16 jaar. De techniek collage wordt uitgelegd en gelijk toegepast. We doen dit binnen in het huisje. Je mag eigen (foto)materiaal meenemen. Directeur Jana Roovers geeft voorafgaand aan de workshop een toelichting op het werk van Mondriaan.

Workshopronde 3 | 15.30-16.30

Schilderen van een doorkijkje (op A4-formaat triplex) net zoals Piet Mondriaan, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het werk dat je maakt mag je zelfs mee naar huis nemen! Heb jij al een mooie plek aan de muur bedacht? Vergeet niet om een plastic tas mee te nemen waar het kunstwerk in terug kan.

Adres: Het Keunenhuis, culinaire proeftuin Nel Schellekens
Wooldseweg 127, 7108 AA Winterswijk

Terug naar overzicht