nl
nl de en
Geopend | Dinsdag t/m zondag | 11:00 uur tot 17:00 uur
Tickets kopen

Villa Mondriaan opent woensdag niet Yogastudio Mondriaan

Helaas hebben we te horen gekregen vanuit de veiligheidsregio dat Yogastudio Mondriaan toch niet kan plaatsvinden.  De Veiligheidsregio Noord Oost Gelderland accepteert de openstelling van musea niet, ook niet met ludieke acties, en zal daarop gaan handhaven. Met Yogastudio Mondriaan hadden we gehoopt op een veilige manier aandacht te vragen voor het belang van kunst en cultuur voor onze fysieke en mentale gezondheid.

Iedereen die toch nog zin heeft om thuis mee te doen aan culturele (hersen)gymnastiek kan online aansluiten bij Gymnastiekcentrum Aalten, dat woensdag eenmalig gevestigd is in Onderduikmuseum Aalten.

Het is niet uit te leggen dat commerciële doorstroomlocaties wel open mogen en culturele doorstroomlocaties nog niet. Daarom opent museum Villa Mondriaan woensdag eenmalig Yogastudio Mondriaan. Iedereen die kunst en cultuur mist kan in de ochtend aansluiten bij een yoga les op zaal.

Afgelopen vrijdag presenteerde het kabinet nieuwe maatregelen waarbij op onnavolgbare wijze onderscheid gemaakt wordt tussen winkels en musea, beiden doorstroomlocaties. Sinds zaterdag mag je wel op pad om het design van de IKEA te bewonderen, maar het tijdloze design in musea is afgesloten. Extra pijnlijk is dat de afgelopen twee jaren juist in musea nog nooit een besmettingshaard is vastgesteld.

Voor de fysieke gezondheid had het kabinet wel aandacht, want ook de sportscholen zijn sinds zaterdag weer open. Mentale en fysieke gezondheid zijn met elkaar verbonden, ook Piet Mondriaan was een liefhebber van yoga om bezinning te vinden tijdens het maken van zijn kunst. Museum Villa Mondriaan geeft daarom om 10:30 uur een yogales op zaal in samenwerking met Maaike Kool van Maaike Geeft Yoga. Deelname is gratis en deelnemers moeten zich voor aanvang opgeven via info@villamondriaan.nl. Tijdens de les gelden dezelfde veiligheidsvoorschriften waarmee musea het afgelopen jaar hebben bewezen veilig open te kunnen.

Yogastudio Mondriaan is onderdeel van De Museum Gym, een actie opgezet door de Museumvereniging. In aansluiting op eerder acties als Theater Kapsalon wil de Museumvereniging hiermee een collectief oproepen tot de heropening van musea. In het hele land openen musea hun deuren als protest op het besluit van het kabinet om musea gesloten te houden. Voor De Museum Gym openen musea hun deuren en organiseren zij een activiteit zoals die ook in sportschool wordt aangeboden.

 

Praktische informatie:

19 januari  om 10:30 uur, inloop vanaf 10:15 uur.

Bij museum Villa Mondriaan, Zonnebrink 4

Deelname is gratis, opgeven via info@villamondriaan.nl (let op: beperkt aantal plaatsen!)

Bij aankomst wordt de QR-code gecheckt en bij verplaatsen is het verplicht een mondkapje te dragen en 1.5 meter afstand te houden.

Yogamatjes zijn aanwezig, draag kleding waar je makkelijk in kan bewegen en neem eventueel wat water en een dekentje mee.

Terug naar overzicht