nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 – 17:00 uur

MUSEUMNACHT WINTERSWIJK

Het wordt een bijzondere ervaring voor iedereen: de allereerste Museumnacht van Winterswijk. Op 8 december openen de deuren van de Wereld van Wenters en museum Villa Mondriaan van 19:00 tot 00:00 uur. Livemuziek in grote installatiekunstwerken, een silent-disco in de voormalige woonkamer van Piet Mondriaan en een blind-date uurtje in het museumcafé: deze avond zit vol verrassingen. Met een kaartje krijg je toegang tot de tentoonstellingen en alle bijbehorende activiteiten in de Wereld van Wenters en Museum Villa Mondriaan.

PROGRAMMA VILLA MONDRIAAN

SILENT DISCO 20:00 – 00:00

Tijd Activiteit
20:00-21:00 DJ SET Kyra Nijskens (kunstenares HEIMAT | Jong & Veelbelovend)
21:00-22:00 DJ SET Ty Arrow
22:00-00:00 DJ SET Fernando Rijstenberg

Kyra Nijskens

Als één van de zes kunstenaars die op dit moment Villa Mondriaan overnemen, zal Kyra de silent-disco van Museumnacht Winterwijk ook overnemen! In de tentoonstelling HEIMAT | Jong en Veelbelovend laat zij zien hoe ze magische kwaliteiten aan de natuur toeschrijft.

Afbeelding: Erwin Kamp

Ty Arrow

De in Nederland gevestigde DJ/Producer Tyrese Heinen, alias Ty Arrow, brengt sinds 2019 muziek uit. Zijn crossover tussen Deep-/Tech-House sound en invloeden van Techno zijn het perfecte recept voor geweldige clubtracks.

Fernando Rijstenberg

De geboren en getogen Winterswijker Fernando Rijstenberg (21) groeide op in een muzikale familie. Zijn ouders zijn begenadigde muzikanten en zijn opa, Wim Rijstenberg, is een bekende koordirigent. Een aantal jaar geleden besloot Fernando te stoppen met zijn opleiding en zijn droom achterna te gaan door zich volledig te richten op een carrière als producer en dj. Maar carrière en geld zijn niet de enige doelen van Fernando: “Ik wil mensen laten genieten van muziek en jongeren die het zwaar hebben gehad helpen door samen muziek te maken emoties te uiten en problemen te overwinnen.”

CAFÉ MONDRIAAN – 19:00 – 00:00 GEOPEND

Tijd Activiteit
19:30-20:30 Speeddate uurtje

 

Afbeelding: Erwin Kamp

BOVENZAAL

Tijd Muzikant
19:30-20:00 Dana Lewu
20:30-21:00 Jeffrey Sletering

 

Dana Lewu

Dana Leeuwenburgh is geboren en getogen in Winterswijk. Muziek kwam vroeg in haar leven: op elfjarige leeftijd speelde ze een paar tonen op de gitaar en schreef vervolgens direct haar eigen liedje. Vanaf dat moment is muziek nooit meer weggeweest.

Jeffrey Sletering

Jeffrey Sletering is een veelzijdige muzikant die piano, synths en gitaar speelt en zingt met een warme, soulvolle stem. Geboren in de jaren 80 hebben zijn ouders hem blootgesteld aan vele muzikale genres van klassieke muziek, gospel, R&B, soul tot jazz. Zijn Molukse afkomst en familie hebben ook zijn songwriting beïnvloed. Hij heeft deel uitgemaakt van verschillende bands zoals Lou Patty, W-Swagg, Tafel van 11, Andrew & Maggy, Rural Funk Collective, Wednesday Smiles en nog veel meer. Hij neemt ook deel aan vele muzikale projecten en studiosessies in Nederland.

PROGRAMMA WERELD VAN WENTERS T.B.A.

Terug naar overzicht