nl
nl de en
Geopend | Dinsdag t/m zondag | 11:00 uur tot 17:00 uur
Tickets kopen

Maak kennis met een Ferengi!

Heb jij al eens oog in oog gestaan met een Ferengi? Wie weet kom je de mythische wezens wel tegen in de winkel of duikt er op het terras plotseling eentje naast je op! Op zaterdag 21 augustus verruilen Ferengi’s in kleurrijke, uitbundige en fantasierijke kostuums het designpodium in Museum Villa Mondriaan voor de straten van Winterswijk. Zo komt de serene tentoonstelling Ferengi tot leven in een speelse performance.

De performance draagt de gedachte uit die ook in de tentoonstelling centraal staat: kleding verhult en onthult onze ware identiteit. Een lichaam is nooit neutraal; het roept vooroordelen op, legt machtsverhoudingen bloot en draagt cultuur met zich mee. Kleding, als verlengstuk van ons lichaam, verhult en onthult onze ware identiteit. In samenwerking met Valerie Asiimwe Amani (Tanzania), Tamrat Gezahegne (Ethiopië) en Gígja Reynisdóttir (IJsland) drijft interdisciplinair kunstenaar Dienke Groenhout dit idee tot het uiterste. Geïnspireerd door haar reizen in Afrika, waar zij als Ferengi, als vreemdeling, direct een identiteit aangemeten kreeg, ontwerpt Groenhout uitbundige kostuums om zo een nieuwe, door zichzelf samengestelde identiteit aan te kunnen trekken.

Laat je op zaterdag 21 augustus tussen 14:00 uur en 17:00 uur verrassen door het mysterieuze schouwspel en de karakteristieke kostuums, en volg de Ferengi’s op de voet in Villa Mondriaan en door alle uithoeken van het centrum van Winterswijk. Wees gegarandeerd van een ontmoeting met een Ferengi door vooraf een ticket voor het museum te reserveren!

Terug naar overzicht