nl
nl de en
Geopend | Dinsdag t/m zondag | 11:00 uur tot 17:00 uur
Tickets kopen

Kunstgeschiedeniscursus ‘Vrouwen in beeld’

Op dit moment is het werk van Louise Bourgeois en Niki de Saint Phalle te zien in Nederland. Zij zijn beiden grootheden in de wereld van de beeldende kunst. Zo waren eerder dit jaar ook exposities van Charlotte van Pallandt en Joanna Vasconcelos te zien in de Fundatie in Zwolle en de Kunsthal in Rotterdam. Deze vrouwen hebben naam gemaakt en daar heeft de kwaliteit van hun werk voor een belangrijk deel aan bij gedragen.

Er zijn echter veel meer vrouwen actief geweest in de geschiedenis van de beeldhouwkunst en van velen zijn de namen in de vergetelheid geraakt. We vinden ze niet terug in de annalen van de kunstgeschiedenis. Hoe is dit te verklaren? Hebben de kunstenaressen hier zelf een aandeel in, zijn er andere factoren in het spel of is het een combinatie van beiden?

In de cursus wordt gekeken naar de geschiedenis van de vrouw als beeldhouwer. Wanneer begon dat, wie waren de pioniers en hoe was de reactie van de omgeving?

De cursus is inhoudelijk zeer de moeite waard en levert een aantal bijzondere wetenswaardigheden op. En eindelijk krijgen de vrouwen en hun beelden de aandacht die zij verdienen.

Terug naar overzicht