nl
nl de en
Open | Donderdag t/m zondag | 11:00 uur tot 17:00 uur
Tickets kopen

Kunstclub special: maak-het-samen-fashion!

Misschien is het jou wel eens overkomen, een kledingstuk dat perfect past maar aan slijtage lijdt; een zwart shirt dat per wasbeurt valer wordt, een kapotte broekzak… erg onhandig maar zeker niet vervelend. Alicia Minnaard (1997) geeft kleding een tweede leven. De kunstenares verft broeken, naait truien aan elkaar, tekent op blouses en voegt zakken in op de vreemdste plekken. Niets is te gek! Per jaar belandt er in Nederland zo’n 145 miljoen kilo kleding bij het restafval. Dit komt neer op 24 weggegooide kledingstukken per persoon. Deze belanden op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven. Dat kan beter!

Vanaf 30 oktober stelt Villa Mondriaan het werk van Alicia Minnaard tentoon. De perfecte gelegenheid dus om jou uit te nodigen voor een vierdelige cursus in het museumatelier! Tijdens de eerste bijeenkomst bekijken we de werken van Minnaard en spelen de spannende VR-game Schatkamers van Gelderland. Hierna gaan we aan de slag gaan met het maken van ons eigen kussen. De weken daarna gaan we verven met plantaardig materiaal en maken we zelf leuke fashionaccessoires. De laatste les maken we zelf onze eigen cirkelrok! We beginnen met een eerste ontwerp en krijgen een instructie van de naaimachine. We sluiten de cursus feestelijk af met een modeshow in het museum, waarbij vrienden, familieleden en andere bezoekers jullie creaties kunnen bewonderen!

Wij kunnen niet wachten om jullie te ontvangen op 14, 21, 28 november en op 12 december tussen 14:00uur en 16:00uur. Alle lessen samen kosten €40,-. Het is zeer wenselijk dat je op alle dagen aanwezig kunt zijn. Schrijf je snel in want er is slechts ruimte voor acht deelnemers. Aanmelden kan via: educatie@villamondriaan.nl.

Wil je meer weten over de kunstwerken van Alicia Minnaard? Bekijk dan de website van Villa Mondriaan: villamondriaan.nl/tentoonstellingen/repair-matters. Op het kanaal fixing.fashion, dat in samenwerking met Minnaard is opgericht, kun je terecht voor allerlei instructievideo’s en leuke voorbeelden.

Terug naar overzicht