nl
nl de en
Tijdelijk gesloten - Niet telefonisch bereikbaar
Tickets kopen

Kerstvakantie in Villa Mondriaan

Let op: alleen de workshop ‘Duurzame kerstboomhangers maken’ kan in aangepaste vorm doorgang vinden.

Duurzame kerstboomhangers maken

19, 20 en 23 december

Deze kerst geen kilo’s glitter onder de boom van alle creatieve kerstdecoratie? Meld je dan aan voor de kerstworkshop bij Villa Mondriaan!

Bij deze duurzame knutselworkshop maken de kinderen kerstdecoraties van natuurlijke en gerecyclede materialen. Met een beetje fantasie kun je met een handjevol materialen ook gewoon prachtige kerstballen en slingers maken! Het museum streeft ernaar om deze workshop zero waste aan te bieden, door verpakkingen te vermijden en creatieve oplossingen te verzinnen voor de restmaterialen.

Vanwege de nieuw aangekondigde maatregelen op 14 december is Villa Mondriaan gesloten t/m 19 januari. Deelnemers aan de workshop krijgen een pakketje thuisgebracht met instructies en materialen om alsnog thuis de activiteit te doen.

Meld je aan

Kinderrondleiding (GEANNULEERD)

22 en 29 december

Ben je eigenlijk gewoon heel benieuwd naar Piet Mondriaan en ons museum? Kom dan onze speciale kinderrondleiding volgen! Het museum is gesloten, dus jullie hebben het museum lekker voor jezelf. Natuurlijk ga je niet alleen stil luisteren naar de rondleider. Je leert Mondriaan kennen aan de hand van leuke opdrachtjes, en je mag alles vragen wat je wilt!

Maak een Mondriaan lampion (GEANNULEERD)

30 december en 2 januari

In deze workshop maak je je eigen Mondriaan lampion. Leuk voor thuis of om weg te geven als cadeautje. Met een lichtje erin wordt het hartstikke gezellig deze winter!

Tijdens de workshop maken we met zwarte strookjes onze eigen Mondriaan composities. Met doorschijnend gekleurd papier maken we de lampions helemaal af.  Aan het eind van de workshop krijg jij natuurlijk je eigen Mondriaan lampion mee naar huis!

https://cdn.portalengroep.nl/data/ftpstorage/lantaarn_in_stijl_225.png

Een spetterend nieuwjaar! Workshop action painting (GEANNULEERD)

3 en 6 januari

Deze workshop is perfect voor kinderen die wel van wat actie houden. Heb je veel thuis gezeten deze kerstvakantie? Kom dan naar deze workshop in Villa Mondriaan en leef je uit op het schilderdoek!

De schildertechniek die we gaan uitproberen heet “action painting”, bij het grote publiek bekend door de kunstwerken van Jackson Pollock. Door verf op het doek te druppelen, smeren en smijten krijg je een spetterend resultaat! Zo beginnen we het jaar 2021 met veel nieuwe energie. Doe jij ook mee? Vergeet niet om je oude kleren aan te trekken!

 

Terug naar overzicht